آموزشی, راهنمای خرید

راهنمای راه اندازی اینترنت فیبر نوری مخابرات و شاتل

اینترنت فیبرنوری

اینترنت فیبرنوری

امروزه اینترنت فیبر نوری، پر سرعت‌ترین و پایدار‌ترین اتصال اینترنت به شمار می‌رود. فیبر‌نوری به دلیل قابلیت‌هایی نظیر پهنای باند بالا، عدم نویز پذیری و نداشتن مشکلاتی نظیر افت سیگنال در فاصله‌های طولانی گزینه بسیار مناسبی برای راه اندازی اینترنت شماست.

تفاوت اینترنت فیبرنوری با  ADSL و VDSL

توسط این سرویس، به جای  زوج سیم مسی به مشترک، یک رشته از کابل فیبرنوری به محل مشترک برده می‌شود و سرویس‌هایی نظیر تلفن ثابت، اینترنت، IPTV، سیپ ترانک یا سیپ فون همگی بر روی همین فیبرنوری در اختیار مشترک قرار می‌گیرد.

البته در سرویس VDSL هم از فیبرنوری استفاده می‌شود ولی این فیبر فقط از مرکز مخابرات تا کافو‌های مخابراتی کشیده شده و از آنجا تا محل مشترکین زوج سیم مسی استفاده می‌شود. به همین دلیل است که به صورت تئوریک حداکثر پهنای باند قابل ارائه در VDSL حدود 300 مگابیت بر ثانیه است ولی حداکثر سرعت سرویس اینترنت فیبرنوری در FTTH به یک گیگابیت بر ثانیه می‌رسد.

البته امکان ارائه اینترنت فیبرنوری به روش‌های گوناگون میسر است ولی روش استانداردی که برای این کار رواج دارد با نام FTTH یا Fiber To The Home شناخته می‌شود.

در این روش یک دستگاه ONT که با نام مودم فیبر نوری هم به فروش می‌رسد، در محل مشترک نصب شده و فیبر نوری را به شبکه کامپیوتری و تلفنی مشترک متصل می‌کند. مودم‌های فیبر نوری معمولا یک یا چند پورت شبکه، وای فای و پورت RJ11 برای اتصال به تلفن دارند.

[aparat id=”iG5T0″ width=”half”]

مزایای سرویس اینترنت فیبرنوری:

  • سرعت بسیار بالاتر نسبت به سایر سرویس‌ها نظیر ADSL، VDSL و TD-LTE
  • عدم محدودیت فاصله از مرکز مخابراتی
  • پینگ پایین‌تر و بهبود تجربه گیمینگ
  • بهبود نرخ جیتر و Latency و در نتیجه بهبود کیفیت تماس‌های صوتی و تصویری
  • استهلاک پایین‌تر نسبت به زوج سیم مسی و طول عمر بیشتر
  • عملکرد بهتر در شرایط نا‌مساعد آب و هوایی ( به دلیل نداشتن فلز و اکسید نشدن اتصالات)
  • نویز پذیری بسیار پایین از شرایط محیطی
  • مکان دریافت شماره تلفن ثابت به تعداد دلخواه
  • امکان استفاده از سایر قابلیت‌ها و سرویس‌های مخابراتی نظیر SIP Phone و SIP Trunk
  • امکان ارائه IPTV

معایب سرویس اینترنت فیبر‌نوری:

  • مناطق تحت پوشش محدود
  • هزینه راه اندازی بالاتر نسبت به سایر سرویس‌ها
  • نیاز به کابل کشی مجدد در ساختمان
  • تنوع کمتر شرکت‌های ارائه دهنده

اینترنت فیبر نوری در ایران

در حال حاضر شرکت‌های مانند مخابرات، شاتل، صبانت و .. اینترنت فیبر نوری را به فروش می‌رسانند. شرکت مخابرات ایران، اینترنت فیبر‌نوری خود را با نام تجاری تانوما (تار نوری مخابرات ایران) به صورت محدود و در برخی مناطق عرضه می‌کند.

به نقل از دیجیاتو در سال 91 شرکت «ایرانیان نت» به عنوان اپراتور چهارم (برای توسعه فیبرنوری به منازل) و اولین و تنها دارنده مجوز ایجاد شبکه دسترسی پهن باند مبتنی بر فیبر نوری در ایران معرفی شد.  اما در نهایت این شرکت از اهداف خود باز ماند تا پس از 6 سال، مخابرات واگذاری فیبر نوری به مشترکان را تحت پروژه «تانوما» شروع  و در سال 96 فاز اول گسترش شبکه دسترسی به فیبر نوری منازل (FTTB یا FTTH) در 8 شهر را آغاز کند.

از سوی دیگر همزمان با شروع پروژه تانوما، طی تفاهم نامه ای بین وزارت ارتباطات و شرکت MTN، خبر سرمایه گذاری MTN در ایرانیان نت برای ایجاد FTTx منتشر شد. در پی جذب سرمایه گذار، انحصار ارائه خدمات این شرکت در 8 شهر ایران تمدید شد.

البته یک انحصار نصفه و نیمه که با توجه به جایگاه مخابرات به عنوان شبکه دار غالب، شامل مخابرات نمی شد. در حالی که فاز اجرایی پروژه ایرانیان نت در تهران و کرج شروع شده بود اما در مرداد ماه سال 97 شرکت MTN از سرمایه گذاری کنار رفت تا ایرانیان نت تنها بماند.

در اسفند سال 97، پروانه شرکت ایرانیان نت به دلیل اجرا نشدن تعهدات، از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعلیق شد. قرار بود ایرانیان نت در بازه زمانی ۸ سال، تعداد ۶.۸ میلیون پورت فیبر نوری را ارائه کند.

آذری جهرمی، وزیر سابق ارتباطات در آذر 96 اظهار کرده بود که در بحث FTTx انحصاری در کشور وجود ندارد، چرا که شرکت‌های FCP مجوز فعالیت در بخش FTTC (فیبر نوری تا کابینت) را دارا هستند و در نهایت تنها یک بخش FTTH (فیبر نوری به درب منازل) است که در انحصار شرکت ایرانیان نت قرار دارد. با این حال به دلایل مختلف از جمله بازگشت سرمایه طولانی مدت، شرکت های دیگر هم انگیزه چندانی برای ورود به این بازار نداشتند

وزیر جدید وزارت ارتباطات، عیسی زارع‌پور اعلام کرد که تنها راه‌حل مشکلات فعلی اینترنت ثابت و موبایل توسعه فیبر نوری است و وعده راه اندازی ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری را تا پایان کار دولت فعلی داد.

آموزش ثبت‌نام و خرید اینترنت فیبرنوری مخابرات (تانوما)

برای ثبت‌نام و امکان سنجی جهت دریافت اینترنت فیبر نوری مخابرات به این آدرس مراجعه کرده و فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان مخابرات درخواست شما را بررسی کرده و پاسخ را به شما اعلام کنند.

ثبتنام اینترنت فیبر نوری مخابرات تانوما

آموزش ثبت‌نام اینترنت فیبر نوری شاتل

شرکت شاتل نیز یکی از شرکت‌های ارائه دهنده سرویس اینترنت بر بستر فیبرنوری است. برای ثبت‌نام اینترنت فیبرنوری شاتل به این آدرس مراجعه کرده و فرم زیر را تکمیل کنید:

ثبتنام اینترنت فیبر نوری شاتل

برای راه اندازی اینترنت فیبر نوری چه مودمی مناسب است؟

برای انتخاب بهترین مودم فیبر نوری یا ONT باید به نیاز‌های خود توجه کنید. داشتن وای فای، تعداد آنتن، تعداد پورت شبکه و تلفن و سایر امکانات و قابلیت‌های مورد نیاز را بررسی کنید و مناسب ترین مودم برای خود را انتخاب کنید.

فروشگاه اینترنتی بازار شبکه به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین فروشگاه‌های تجهیزات شبکه در ایران، تجهیزات مورد نیاز شما برای راه اندازی اینترنت فیبر نوری را عرضه می‌کند. در زیر می‌توانید تعدادی از بهترین مودم‌های فیبر نوری موجود را مشاهده کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *